MOST nezavisnih lista predstavio je u petak kandidate za predstojeće parlamentarne izbore u prvoj izbornoj jedinici, a prvi na toj listi Drago Prgomet pritom je poručio da je MOST jedina alternativa postojećem bipolarnom sustavu, dok je za svoj tim na listi kazao kako su ekipa odvažnih, vrijednih i mladih ljudi.

“Respektabilna je to ekipa onih koji su željni promjena, ljudi dokazanih i čistih karijera, te vrijednosti kojih su se dosljedno držali”, kazao je Prgomet na konferenciji za novinare predstavljajući listu na kojoj ima uglednih liječnika, doktora znanosti, sveučilišnih profesora, znanstvenika, ekonomista, sociologa i poduzetnika.

Jedan od osnivača MOST-a i zamjenik gradonačelnika Metkovića Nikola Grmoja, 14. na listi, kazao je kako je došao zaokružiti priču o povezivanju nezavisnih lista.

“Mostovi povezuju ljude, a ovo je jedini most koji uz to još i raste i već sada je, kao što pokazuju ankete, postao jedina alternativa bipolarnom političkom sustavu”, ustvrdio je Prgomet.

Iako o postizbornom koaliranju nije htio detaljnije govoriti, Prgomet je najavio da će MOST nezavisnih lista pregovarati kao jedna politička platforma na čelu s Božom Petrovim.

“Smisao politike je pobijediti i dobiti odgovornost za vođenje zajednice”, kaže Prgomet koji je uvjeren da će MOST zasigurno biti parlamentarna stranka, kao i da će u prvoj izbornoj jedinice dobiti najmanje jedan mandat.

(Hina)