Predajom kandidacijske liste u Saboru 17. listopada 2015., Hrvatska zora stranka naroda i službeno je potvrdila izlazak HZ-a i u 7. izbornoj jedinici. U jedinici se nalaze isključivo mladi ljudi, od 18 do 35 godina, različitih profila, od studenata, liječnika, ekonomista, politologa do inžinjera, priopćili su iz te stranke.

-Na prijedlog Predsjedništva, omogućen im je izlazak na predstojeće parlamentarne izbore što je prihvaćeno s velikim entuzijazmom i odlučnošću. Ovaj izazov prihvatili su ne da se okoriste jer na politiku ne gledaju kao na sredstvo osiguranja egzistencije, već da na političku scenu pokušaju unijeti svježinu, nove ideje i novu kulturu političkog nadmetanja.

Politički su se aktivirali jer se smatraju “političkim očajnicima.” Ne mire se s činjenicom da su i u 21. stoljeću aktualne teme iz daleke prošlosti, da njihovi vršnjaci zbog loših politika moraju napuštati svoju Domovinu. Ne mogu se ni pomiriti sa činjenicom da je u Hrvatskoj toliki broj nezaposlenih, da se Hrvatska svaki dan sve više i više zadužuje, da se poduzetnici i privatni sektor “cijede” zbog financiranja preskupe države, da ne postoji jasni vanjskopolitički cilj.

Neopterećena, samostalna i neovisna, 7. izborna jedinica odlučila je prezentirati svoje ideje široj javnosti u nadi da će se fokus političkih rasprava prebaciti na egzistencijalne teme, na pitanje radnih mjesta, plaća, stvaranja protržišnog ekonomskog okvira, na pitanja osiguranja mladima školovanje i posao.

U ovoj predizbornoj kampanji prezentirat će sugrađanima točke Programa koje obuhvaćaju širok spektar tema, od tema koje se tiču mladih i njihovog zaposlenja, potrebi smanjenja troškova državnog aparata, poticanja poduzetništva. U svom Programu obuhvatit će i aktualnu migrantsku temu i probleme s poplavama, vanjskopolitičku situaciju, probleme u hrvatskom sportu- piše u priopćenju Hrvatske zore stranke naroda.