Četvrti film iz serijala “Povratak u budućnost” vjerojatno se neće snimati, rekao je jedan od producenata filma dok se ljubitelji te komedije o putovanju u vremenu pripremaju za tridesetu godišnjicu od dana kada je Marty McFly iz 1985. doputovao u 2015.

Pošto se ove godine obilježava 30. godišnjica prvog iz serije tih ‘blockbustera’, fanovi su se nadali da bi moglo doći do oživljenja franišize, posebice jer se istodobno snimaju nastavci nekih drugih kultnih filmova.
Christopher Lloyd, koji je u trilogiji glumio šašavog znanstvenika Emmeta “Doca” Browna, rekao je Hollywood Reporteru da bi reprizirao ulogu pod uvjetom da cijela postava, uključujući Michaela J. Foxa i redatelja Roberta Zemeckisa učini isto.
Foxu, kojem su sada 54 godine, dijagnosticirana je Parkinsonova bolest 1991. Glumu je uglavnom ostavio po strani kako su mu se simptomi pogoršavali i usredotočio energiju na aktivizam za pronalaženje lijeka za bolest.
Producent trilogije Frank Marshall otklonio je mogućnost da će biti i četvrtog nastavka. “Iako mi je drago vidjeti nastavke nekih filmova, važno je da se stalno ne priča jedna te ista priča. Mislim da smo mi našu završili”, rekao je.
Srijeda, 21. listopada, među fanovima se naziva “Danom Povratka u budućnost” jer su u drugom dijelu trilogije McFly (Fox) i Doc doputovali u budućnost, 21. listopada 2015. godine i s čuđenjem otkrili svijet letećih automobila, goriva koje se dobiva od otpada, tenisica koje se same vezuju i robota kao konobara u restoranima.

(Hina)