U Europskom domu u Zagrebu Koalicija rada i solidarnosti okupljena oko stranke Bandić Milan 365 – Stranke rada i solidarnosti predstavila je svoj izborni program te nositelje lista za predstojeće parlamentarne izbore za svih 12 izbornih jedinica.

Program koalicije predstavio je i Ljubo Jurčić, predsjednik stranke Novi val – stranka razvoja koji je naveo da su ciljevi ove koalicije povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti, plaća i mirovina te smanjenje dugova i rješenje vanjskog duga. Jurčić je najavio i tri reforme, onu monetarne, tiskovne i industrijske politike.

„Sadašnja politika Hrvatsku je vratila u feudalno doba. Imamo feudalizaciju politike i feudalizaciju države, a naša vlada neće biti za jedan feud i jednog feudalca već za cijeli narod- kazao je Ljubo Jurčić najavivši u koalicijskom programu i povećanje broja radnih mjesta u privatnom sektoru za 150 tisuća (do prosinca 2019.), ukidanje devizne klauzule i konverziju svih kredita u kune do siječnja 2017., socijalne mirovine od 800 kuna do siječnja 2017., minimalnu neto plaću od 3300 kuna do siječnja 2017., vaučere za sve zaposlene i to 20 kuna na dan za prehranu do siječnja 2017., vaučere za umirovljenike za boravak u hotelima izvan sezone do siječnja 2017, po 20 000 soba u umirovljeničkim domovima, kao i u učeničkim i studentskim domovima do siječnja 2018.

U programu Koalicije rada i solidarnosti stoji još i smanjenje stope PDV-a najprije na 22% do prosinca 2016., a onda na 20% do prosinca 2019.

U ime nositelja svih izbornih lista skupu u prepunoj dvorani zagrebačkog Europskog doma obratila se Ivana Tomaš, zamjenica županica ličko- senjske županije koja će biti nositeljica izborne liste koalicije rada i solidarnosti u 9. izbornoj jedinici.

„Do jučer sam bila članica HDZ-a u županiji za koju se govori da je utvrda HDZ-a no iz te sam stranke istupila zbog neslaganja s ličkim HDZ-om koji se prema meni kao ženi ponašao omalovažavajući. Iz Hrvatske je otišlo 10 000 ljudi više nego što ih ima u mojoj županiji! Posve sam uvjerena da će ova koalicija čiji sam član biti pobjednička! – u svom je obraćanju istaknula Ivana Tomas.

-Dragi Zagrepčani ne kažnjavajte nas na skorašnjim izborima, dopustite nam i dajte nam šansu da odradimo posao i za cijelu Hrvatsku!
Možda nisam idealan za sve, možda ne znam engleski kao profesor engleskog, možda mi fali četiri centimetra da budem kao Alain Delon, ali 365 dana u godini radim. Ja znam i ja želim biti prvi službenik ove zemlje odnosno prvi i to dobar poslovođa ove zemlje. Bogu bih zgriješio kada narodu ne bih ponudio ono što znam! – istaknuo je pak Milan Bandić.

Milan Bandić je predstavio i ministre buduće vlade kojoj bi on bio na čelu.
Tako bi  Ljubo Jurčić bio prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva, Romana Galić ministrica socijalne skrbi i potpredsjednica vlade, Andrea Šulentić ministrica pravosuđa, Marijan Tomurad ministar unutarnjih poslova,  Jasminka Plevnik ministrica vanjskih poslova, Stjepan Sučić ministar obrane, Slavko Kojić ministar financija, Ana Stoić Deban ministrica regionalnog razvoja, Tajana Amšel Zelenika ministrica poljoprivrede, Mladen Bušić ministar zdravstva, Ivan Slapničar ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Jakov Bienenfeld ministar turizma, Miodrag Demo ministar branitelja te Slobodan Prosperov Novak ministar kulture.