Na prosvjedima oporbene Demokratske fronte koja okuplja većinom prosrpske stranke okupilo se u subotu u Podgorici oko četiri tisuće ljudi tražeći ostavku crnogorske vlade i prijevremene parlamentarne izbore, a prosvjednici su kamenovali albansko veleposlanstvo.

Na prosvjedu okupljeni nose zastave Crne Gore i Srbije i transparente na kojima piše “Nikad u NATO” i “Vojna neutralnost Crne Gore”.

Nakon što su započeli prosvjed na Trgu Republike premjestili su se na plato ispred crnogorskog parlamenta na kojem je postavljena pozornica s koje će se okupljenima obraćati čelnici Demokratske fronte sve do šest sati ujutro kada bi skup prema dogovoru s policijom trebao biti završen.

Prosvjednici traže ostavku premijera Mila Đukanovića, formiranje tehničke vlade i raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora.
Sudionici prosvjeda su kamenovali zgradu veleposlanstva Albanije u središtu glavnog crnogorskog grada. Na zgradi veleposlanstva nije pričinjena veća materijalna šteta, a ovaj čin su odmah osudili crnogorska vlada i ministar vanjskih poslova Albanije Ditmir Bushati. (Hina)