U protekla dvadeset i četiri sata u Hrvatsku je ušlo 11.500 izbjeglica i migranata, potvdio je u nedjelju glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović rekavši kako je to najveći broj izbjeglicama i migranata koji su u jednom danu ušlu u Hrvatsku u gotov četrdeset dana izbjegličke krize.

 Izbjeglice i migranti u Hrvatsku i dalje ulaze preko područja Bapske odnosno Berkasova u Srbiji. Nakon prihavata u centru Opatovac, u kojem se registriraju i dobiju potrebnu pomoć, ukrcavaju se u atuobuse ili vlak u Tovariku i upućuju prema slovenskoj granici.

Džigumović je također kazao kako se cijeli postupak prijema i slanja izbjeglica prema Sloveniji odvija bez gužvi, a djelatnici policije i pratećih službi navikavaju se na veći priljev izbjeglica i migranata koji stiži iz Srbije. Pojačan priljev primjetan je posljednjih tjedan dana te većih problema na terenu i u samom prihvatnom centru nema, rekao je.

 U Tovarniku je u tijeku ukrcaj u četvrti vlak od ponoći, a iz centra u Opatovcu su tijekom prijepodneva put Slovenije otišla 22 autobusa.

 Po podacima MUP-a, u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu jutros se nalazila 4361 osoba, a trenutačno ih je 1900. I dalje se očekuje veliki pritisak izbjegličkog vala. Od početka migracijske krize u Hrvatsku je ušlo 247.282 migranta. (Hina)