Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić osvojio je ATP turnir u Moskvi pobijedivši u finalu Španjolca Roberta Bautistu Aguta s 6-4, 6-4.

Čilić je obranio naslov u Moskvi, a i lani je slavio u finalu protiv istog protivnika, a i tada je bilo 6-4, 6-4 za Marina koji je otad morao čekati godinu dana za novi naslov, ukupno 14 u karijeri.

Čilić je protiv Bautiste Aguta bio klinički precizan, imao je samo dvije “break lopte” u meču i obje je iskoristio. U prvom setu je oduzeo servis Španjolcu kod 3-2, a u drugom kod 2-2, dok je sve četiri “break-lopte” Španjolca  obranio. Marin je imao devet as-servisa u meču na Olimpijskoj dvorani u Moskvi, a trijumfom je ostao i u utrci za završni ATP masters jer je s 13. sada skočio na 11. poziciju. Pobjeda u ruskoj prijestolnici donijela mu je 127 tisuća dolara nagrade i 250 ATP bodova.
Čilić je prvi turnir u karijeri osvojio u kolovozu 2008. godine u New Havenu, 2009. godine je bio pobjednikom Chennaija i Zagreba, a godinu dana kasnije obranio naslove na ova dva turnira. U 2011. godini Marin je osvojio samo Sankt Peterburg, a 2012. je postao pobjednikom Quennsa i Umaga, da bi u 2013. osvojio Zagreb Indodors. U 2014. Čilić po četvrti puta osvaja Zagreb, a potom i Delray Beach, da bi u rujnu iste godine ostvario najveći trofej u karijeri – US Open. Tu godinu iz snova Međugorac završava osvajanjem Moskve.