Nakon branitelja naslova Novog Zelanda, u finale svjetskog prvenstva u ragbiju plasirala se i Australija koja je u polufinalnom ogledu u Londonu pobijedila Argentinu 29-15.

Novi Zeland je do sada dva puta osvajao svjetske titule (1987, 2011) i sada će imati priliku ostvariti nešto što nije uspjelo nijednoj reprezentaciji – obraniti naslov svjetskog prvaka. Do svog trećeg naslova može doći i Australija. Wallabies su svjetski prvaci iz 1991. i 1999. godine, te osvajači 3. mjesta s prošlog SP-a 2011. na Novom Zelandu. “All Blacksi” i “Wallabiesi” su najuspješnije reprezentacije u povijesti svjetskih prvenstava, no zanimljivo nikada nisu igrali međusobno.
Finale je na rasporedu 31. listopada na londonskom Twickenham stadionu. Dan ranije na Olimpijskom stadionu u Londonu za treće mjesto će igrati Južna Afrika i Argentina.
Australija je povela u drugoj minuti nakon pogreške Nicolasa Sancheza što je iskoristio Rob Simmons i doveo Australce u vodstvo 7-0. To je Australiji dalo krila i preko Adama Ashley-Coopera postigla je dva polaganja i povela 19-6. Jedini koji je održavao Argentinu u igri bio je Sanchez koji je bez greške pogađao kaznene udarce. Popularne južnoameričke pume imale su dvije sjajne prilike da postignu ‘try’ do kraja poluvremena, ali sve što su uspjeli bilo je smanjene zaostatka na 9-19. U drugom dijelu Argentinci su zaigrali mnogo bolje i u dva navrata stigli su na sedam poena zaostatka. Njihove nade u preokret pokopao je Ashley -Cooper  postavivši konačan rezultat 29-15. (Hina)