policija

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 25-godišnjeg Torcidaša, kojega sumnjiče da je nakon nogometne utakmice između Hajduka i Dinama na Poljudu sredinom ožujka drvenim kolcem oštetio policijska vozila.

Tužiteljstvo je na svojim internetskim stranicama objavilo da je mladić optužen za izazivanje nereda i oštećenje tuđe stvari.

Tereti ga se da je 14. ožujka oko 17 sati bio u skupini od najmanje 250 pripadnika navijačke skupine “Torcida”, koji su se sukobili policajcima. Policajci su se počeli povlačiti jer im je prijetio napad većeg broja navijača, a u sukobu su ozlijeđena dvojica policajaca.

Neposredno nakon toga, kako stoji u optužnici, 25-godišnjak je došao do tri parkirane policijske “škode octavie” i drvenim kolcem razbio više stakala te udarao po “metalnim dijelovima njihove karoserije”.

Policija je nepunih mjesec dana nakon derbija uhitila 29-godišnjaka kojega sumnjiče da je zapalio policijsko vozilo. Tu su se večer navijači sukobili s policijom u gradskim kvartovima oko poljudskog stadiona – kod Kineskog zida, na Skalicama i u Karamanovoj ulici. Navijači su policiju napadali svime što im je došlo pod ruku, od kamenja, staklenih boca i svega ostaloga što su pronalazili na tlu, pa policiji nije preostalo ništa drugo već da se da u bijeg.  Jedan od policajaca, kako bi se zaštitio od razularene mase, tada je izvukao pištolj i pucanjem u zrak pokušao zaustaviti daljnju eskalaciju sukoba. (Hina)