Hrvatska dizajnerica Mina Petra, poznata po etno kreacijama, organizirala je humanitarnu priredbu i svoju najnoviju modnu reviju, inspiriranu Sinjskom alkom i psom dalmatinerom, posvetila udruzi Ljubav na djelu, koja u okviru Dječje bolnice u Klaićevoj ulici pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim roditeljima.

Predsjednica udruge Ljiljana Vuletić istaknula je kako je svaka humanitarna priredba i novčana donacija dobro došla udruzi da i dalje pomaže oboljeloj djeci i njihovim roditeljima. Cilj udruge je prikupljanje novca za uređenje rehabilitacijskog centra za djecu.
Na modnoj reviji etno kolekcije “Materina priča” u glazbenom dijelu dobrotvorno su nastupili tenor Tvrtko Stipić i pijanist Mario Čopor. Vesele bijele modele s crnim točkama inspirirane dalmatinerom nosila su djeca članica i volonterki iz udruge Ljubav na djelu, a modele izrađene od ručno tkanog lanenog platna s uresima i motivima Sinjske alke poznate manekenke i osobe iz javnog života.
Promičući hrvatsku kulturnu baštinu, Mina Petra svoje etno kreacije proteklih je godina predstavljala na više od 150 izložbi diljem svijeta.

(Hina)