U protekla dvadeset i četiri sata u Hrvatsku je ušlo 5.700 izbjeglica i migranata, a od ponoći do 9 sati njih 2.700 te su u dva vlaka tijekom noći i prijepodneva odvezeni prema granici sa Slovenijom, potvrdio je u srijedu novinarima u Opatovcu glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Domagoj Džigumović.

„Evidentno je da proteklih dana u Hrvatsku ualzi manje izbjeglica i migranta nego što je to bio slučaj donedavno kada ih je ulazilo po 10.000, a u subotu i 11.500“, rekao je Domagoj Džigumović dodavši kako je međutim potrebno da protekne najmanje desetak dana kako bi se moglo govoriti o trendu smanjenja broja izbjeglica.
„Mi smo i dalje u punoj priravnosti za mogućnost prijema i 10.000 osoba“, naglasio je glasnogovornik koji je izvijestio i da je u prihvatnom centru u Opatovcu u 10 sati bilo petstotinjak migranata.
Na pitanje novinara o suradnji s srbijanskom policijom na prijelazu kod Bapske, Džigumović je kazao kako je suradnja dobra o čemu svjedoči i činjenica da na Bapskoj nema gužvi. „Čim nema gužvi, znači da je suradnja dobra. Sve osobe čim uđu preko Bapske smještaju se u autobuse i dovoze u prihvatni centar u Opatovcu“, rekao je.
Džigumović je također kazao kako se izbjeglice i migranti posljednja dva dana s istoka Hrvatske prema Sloveniji odvoze samo vlakovima, a prijevoz autobusima je obustavljen.

(Hina)