Policija je u Puntu na otoku Krku u neispravnom kombiju, kojim je bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola upravljao 27-godišnjak, pronašla 20 vreća s oko 250 kilograma neovlašteno ubranog smilja, izvijestili su u srijedu iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Tijekom jučerašnjeg nadzora prometa na području Punta, policija je zaustavila tehnički neispravno kombi vozilo karlovačkih registracijskih oznaka, u kojem je zatečen 27-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola, bez vozačke i prometne dozvole. Osim toga, nije koristio sigurnosni pojas, a nije imao niti osobnu iskaznicu.
Također bez osobne iskaznice ili drugih isprava o identitetu, pored vozača u kombiju je bilo još troje hrvatskih državljana u dobi od 19, 23 i 25 godina.
Policija je u vozilu pronašla i oduzela 20 vreća s oko 250 kilograma smilja, koje je, pak, neovlašteno ubrano na području Baške.
Utvrđeno je da su svi počinili prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici, dok je 27-godišnjak počinio i više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o zaštiti prirode.

(Hina)