Rezultati istrage osječke policije o tragediji u Osijeku pokazuju da je 27-godišnjak u četvrtak ujutro s više uboda nožem teško ozlijedio svog 31-godišnjeg poznanika, a zatim skokom s krova zgrade počinio samoubojstvo.

Voditelj službe Općeg kriminaliteta Tomislav Gall kazao je na konferenciji za novinare kako je utvrđeno da je 27-godišnjak došao u stan 31-godišnjaka u Strossmayerovoj ulici te se s njim posvađao, a potom mu nožem zadao više ubodnih rana.

Ozlijeđeni je uspio izaći iz stana i krenuo u prizemlje stambene zgrade, gdje mu je i pružena liječnička pomoć, dok se napadač popeo na krov zgrade s kojega se bacio.

Gall je potvrdio da je u toj tragediji sudjelovala i treća osoba, ali kako policija još uvijek to istražuje nije želio govoriti o detaljima koji su, kako navodi, “malo kompleksniji”.

Na novinarski upit zašto je 27-godišnjak prije samoubojstva potpuno gol trčao po zgradi, Gall je odgovorio kako u policiji sumnjaju da je bio “pod utjecajem određenih droga”, ali i napomenuo kako je riječ samo o sumnji.

Potvrdio je da se počinitelj i žrtva poznaju od ranije i od prije su poznati policiji po širokom spektru kaznenih djela, među kojima ima i nasilnih djela.

Gall nije mogao potvrditi je li i ozlijeđeni bio pod utjecajem droga dok se ne obave sva potreba vještačenja, ali da za to postoji sumnja.

(Hina)