Zagreb je pred odlazak igrača na reprezentativnu pauzu u ‘Kutiji šibica’ svladao Spartak Vojput iz Subotice sa 36:22 (19:13). Zagrebaši su od samog početka pokazali tko je favorit, otvorili utakmicu sjajnom obranom i brzom tranzicijom te brzo stvaraju prednost koja je do kraja utakmice samo rasla. Pred kraj prvog dijela ipak je došlo do blagog opuštanja te gosti zaključuju prvo poluvrijeme na za njih povoljnih -6.

U početku drugog dijela Zagrebaši opet počinju jako, povećavaju prednost ponovno većinom zahvaljujući sjajnoj 6-0 obrani predvođenoj Leonom Šušnjom. Na kraju je Zagreb opet malo popustio i Spartak stigao do na kraju ‘tek’ -14.

Za Zagreb Mihić i Stepančić po 6, za Spartak Županjac 5. Stevanović je za Zagreb dodao 14 obrana.

Branislav Zeljković, trener Spartak Vojputa:

Moram reći da nisam zadovoljan rezultatom i igrom moje ekipe. Ne mogu reći ništa o zalaganju ali što se tiče igre nismo bili na razini zadatake. Monog tehničkih grešaka, nerezonskih udaraca no vjerojatno je to rezultat sjajne obrane Zagreba i njihovog vratara Stevanovića. Poboljšali smo igru krajem drugog dijela ali to nije bilo dovoljno za više od ovoga.

Bojan Županjac, igrač Spartak Vojputa:

Oni sigurno imaju mnogo više iskustva od nas, igraju brzo, moderno i čvrsto u obrani što im je glavna karakteristika. Njihov ritam nam nije odgovarao i to je kao posljedicu imalo previše naših tehničkih grešaka. Okrećemo se sada dalje, imamo malo vremena za odmor i pripremu. Ovakve utakmice su za nas velika škola.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Bilo je zadovoljstvo igrati protiv igrača trenera Zeljkovića. Vidi se njegov rad, naravno ima mnogo tehničkih grešaka ali to što rade rade jao dobro. Trčali smo danas više nego inače jer tako će vjerojatno biti i protiv Flensburga. Bilo je nekoliko tehničkih grešaka, gluposti ali to se uvijek događa.

Lovro Mihić, igrač PPD Zagreba:

Mislim da smo od početka utakmice pokazali da zaslužujemo ulogu favorita. Brzom tranzicijom smo ostvarili veliku prednost koju smo do kraja bez problema održavali do kraja.

ppd-spt_16