Hrvatski tenisač Ivo Karlović završio je u utorak nastup na ATP turniru Masters 1000 serije u pariškoj dvorani Bercy, gdje ga je u 1. kolu pobijedio francuski kvalifikant Edouard Roger-Vasselin s 4-6, 7-6 (1), 7-6 (5).

“Kralj aseva” propustio je veliku priliku za plasman u 2. kolo posljednjeg turnira Masters 1000 serije u 2015. godini, jer je u odlučujućem setu breakom stigao do prednosti 5-3 i servirao za pobjedu. No, kad je trebao kapitalizirati veliku prednost, Karlović je ostao bez poena na početnom udarcu, a suparniku je na putu do breaka pomogao s dvije velike pogreške na mreži.

O pobjedniku dvoboja odlučivao je tie-break, a to je situacija u kojoj Karloviću u ovoj sezoni sreća nije bila naklonjena. Do dvoboja u Bercyju imao je devet takvih dovoboja u 2015. godini i svih je devet izgubio, posljednji samo pet dana prije u četvrtfinalu turnira u Baselu od Francuza Richarda Gasqueta. Nažalost, Karlović ni u Bercyju nije bio najbolji kad se odlučivalo o pobjedi.

Triput je uspio nadoknaditi mini-break zaostatka u odlučujućem tie-breaku, ali kad je izgubio i četvrti poen na početnom udarcu, hrvatski tenisač ostao je bez prilike za plasman u 2. kolo, jer se to dogodilo na prvu meč-loptu njegova suparnika. U 2. kolu će igrati Edouard Roger-Vasselin, a suparnik će mu biti Čeh Tomaš Berdych. U naletu bijesa zbog poraza Karlović je slomio reket i ostavio ga na terenu napuštajući prostor dvorane Bercy.

Karlović je završio dvoboj s 29 aseva. Kako mu je ovo bio posljednji meč u sezoni, 2015. godinu završio je s 1447 neobranjivih servisa u 63 meča, čime mu je rekord Gorana Ivaniševića od 1477 aseva iz 1996. godine ostao nedostižan.

ATP Pariz – 1. kolo:

Edouard Roger-Vasselin (Fra) – IVO KARLOVIĆ (HRV) 4-6, 7-6 (1), 7-6 (5)

2. kolo:

David Ferrer (Špa/8) – Aleksandr Dolgopolov (Ukr) 6-2, 6-2

(Hina)