Trener Dinama Zoran Mamić nakon poraza 1-2 od Olympiacosa u Pireju, u izjavi za Hrvatsku televiziju izrazio je žaljenje zbog toga što se uloženi trud momčadi nije vidio u konačnom rezultatu utakmice, nakon koje je Dinamo praktično izgubio mogućnost plasmana u osminu finala Lige prvaka.

“Čestitke Olympiacosu na pobjedi, napravili su veliki korak za drugi krug natjecanja. Strašno sam žalostan, jer je momčad uložila strahovito puno truda. Bez obzira na sve izostanke koje imamo i probleme koji su nas pratili, pokazali su prilično dobru igru. Žalostan sam najviše radi njih, jer smo u utakmicama protiv Olympiacosa pokazali dobar nogomet, kvalitetan nogomet, a nažalost nismo nagrađeni bodovima”, izjavio je Zoran Mamić.

“Mislim da je momčad pokazala da je konkurentnija, da može igrati na puno većem nivou, bez obzira na izostanke koji su za nas strašni, jer mi nemamo takvu širinu i takvu moć da možemo sve to iskompenzirati”, naglasio je trener Dinama koji se malo dotaknuo i suđenja.

“Kriterij je bio malo diskutabilan. Drugi žuti karton Pivariću može biti opravdan, ali prvi je dobio zbog prvog prekršaja, i to ne baš opasnog. To su stvari koje usmjere utakmicu. Isto tako je i Rog dobio žuti karton. Igrači koji su nosioci agresivnije igre više ne mogu biti toliko agresivni i onda pati cijela momčad”, rekao je Mamić.

Iako je izgubio izglede za nastavak natjecanja u Ligi prvaka, Dinamo još uvijek može osvajanjem trećeg mjesta prezimiti u Europi i nastaviti natjecanje u Europskoj ligi. No, za to će trebati biti ispred Arsenala, kod kojeg će Dinamo gostovati u 5. kolu, 24. studenog.

“Sportski je nadati se i vjerovati. Bilo bi suludo kad bi sad rekli da nema nade. Objektivno je Arsenal puno kvalitetniji, imaju top igrače. Međutim, pokazali smo u prvoj utakmici da dobrom organizacijom i disciplinom možemo napraviti iznenađenje. Faktički su izgubili borbu za prvo mjesto i možda ne budu u punom sastavu i punom angažmanu protiv nas, iako su to sve pravi profesionalci. No, čovjek se hvata za svaku slamku. Možda neće ići tristo na sat, kao u engleskom prvenstvu”, zaključio je trener Dinama Zoran Mamić.

(Hina)