Dogovorili smo razgovor s Margaretom Mađerić točno u podne u stranačkim prostorijama HDZ-a, ali pola sata prije dogovorenog termina glasnogovornica zagrebačkog HDZ-a Ena Ercegovac dala nam je ponudu koju nismo mogli odbiti.

Sa zastupnicom HDZ-a u Gradskoj skupštini smo se, umjesto u Gundulićevoj, našli na gornjem katu otvorenog autobusa kojim je HDZ jučer krstario Zagrebom.

Margareta je pokazala i žensku solidarnost. Kako je ona praktički jedina žena od svih s kojima smo razgovarali zadnjih desetak dana koja i prije izbora može računati na siguran ulazak u Sabor, pred našu kameru je dovukla i kolegicu sa stranačke liste.

Mađerić se nalazi na 4. mjestu izborne liste Domoljubne koalicije za 1. izbornu jedinicu, a Marica Jančić je 11-ta.

Bez preferencijalnog glasa birača Domoljubne koalicije načelnica općine Marija Gorica teško će dospjeti do Sabora. A u svojoj općini osvojila je već šest izbora zaredom.

HDZ-ovke su tijekom vožnje bile odlično raspoložene. U pobjedu su uvjerene. Mi, pak, od razgovora danas kišemo. Vjetar je puhao njima u kosu, a nama i nekim njihovim muškim kolegama u ćelavu glavu.

Ako ćete u prvoj izbornoj jedinici glasati za Domoljubnu koaliciju, iskoristite i svoj preferencijalni glas kako bi zaokružili i jednu od žena sa te liste. Uz njih dvije, na toj listi se nalaze još Nevenka Lončarić Jelačić, Anđela Cirkveni i Ivana Župan.