Kada SDP-ovki kasnite sat vremena na dogovoreni intervju, a jedina isprika vam je kako ste se vozili po Zagrebu u autobusu HDZ-a prirodno je očekivati kako vas ona neće čekati.

I kako će vam pritom izgovoriti stvari koje i nisu baš za objavu. No, imali smo sreće što je Maja Sporiš majka dvoje tinejdžera pa ima puno razumijevanja i strpljenja.

A nema ovih dana baš vremena na bacanje. Članica je Nacionalnog stožera za prihvat izbjeglica pa za kampanju baš i nema vremena.

A kada je naše kolege i zovu ovih dana, ne pitaju je zašto je na listi u 6. izbornoj jedinici plasirana tek na 12. mjestu nego kako je jedna trogodišnja djevojčica koja je u izbjegličkoj krizi ostala zaboravljena u jednom parku u Velikoj Gorici.

Iako će i sama priznati kako frustrira ponekad osjećaj kako činiš sve što možeš, a svijet unatoč tomu ne možeš promijeniti, ona bi i dalje radije ostala u izvršnoj nego zakonodavnoj vlasti.

Ako ste planirali glasati za koaliciju Hrvatska raste vi svejedno iskoristite preferencijalni glas kako bi zaokružili njeno ime jer joj izborni rezultati možda tu želju ne usliše.

Znat će se ona boriti za prava djece i mladih i iz Sabora bolje od svojih muških kolega koji su, za razliku od nje, puno bolje iskoristili ovu izbjegličku krizu za svoju samopromociju.