Potpredsjednica Gradske skupštine Jelena Pavičić Vukičević najodanija je suradnica Milana Bandića. Ako izuzmemo Slavka Kojića, ona je i od svih sadašnjih suradnika najduže uz njega.

Još dok je Bandić bio predsjednik zagrebačkog SDP-a ona je bila tajnica te organizacije. U prošlom mandatu bila je zamjenica gradonačelnika, a sada vodi klub Bandićevih zastupnika u Skupštini.

Organizacijske sposobnosti priznat će joj i politički suparnici, a osobito bivše stranačke kolege.

Iako listu Milana Bandića čine uglavnom osobe različitih ideoloških uvjerenja njihov klub uvijek glasa disciplinirano i nema iskakanja. Napustile su ih jedino Sandra Švaljek i Vida Demarin što je i svojevrstan politički fenomen kada se zna kako je čelnik te liste skoro pola svog sadašnjeg mandata bio u pritvoru ili pod zabranom obavljanja svoje dužnosti.

Vječna druga je i ovaj put. Na listi se nalazi na drugom mjestu u 1. izbornoj jedinici. Kako je ispred nje književnik Slobodan Novak, Jelena ima nemale šanse da ga i prestigne preferencijalnim glasovima i postane saborska zastupnica.

Jer, ankete Bandićevoj koaliciji daju siguran mandat u toj izbornoj jedinici, a bez obzira na ugled književnika Pavičić Vukičević je ta koja je Bandićevu organizaciju stvarala još dok je on bio u pritvoru.

Ako ste član stranke Bandić Milan 365 RiS nju vam ni ne treba posebno predstavljati. A ako ste simpatizer te stranke ili ste za nju planirali glasati Jelena Pavičić Vukičević je jedna od rijetkih žena kojoj doslovce nedostaje možda baš vaš jedan glas za ulazak u Sabor. Ako ćete glasati za Bandićevu koaliciju onda zaokružite uz listu broj 2 i njeno ime.