Predsjednica Oraha bila je najkonkretnija u predstavljanju izbornog programa svoje stranke. Program Orah ne predstavlja samo u ovoj kampanji nego to čine još od svog osnutka.

Predstavili su i osmislili programske politike za sva područja kojima se bilo koja Vlada treba baviti.

No, što su Holy i Orah bili konkretniji, popularnost im je padala. Iako su po anketama donedavno bili skoro izjednačeni sa SDP-om, sada im iste anketne agencije ne predviđaju prelazak izbornog praga.

Holy anketama ne vjeruje. Smatra kako su one samo medijsko oruđe dviju najvećih hrvatskih stranaka koje umjetno “dižu” konkurenciju svojim oponentima.

Mirela Holy ne kalkulira, a to u hrvatskoj politici, nažalost, očito ne prolazi. Istinska je ljevičarka koja je iz lijeve stranke potjerana od lažnih liberala.

Stvorila je novu, pravu lijevu stranku koju hrvatski ljevičari odbacuju unatoč zamjerkama SDP-u kako oni to više nisu.

Ona je jedna od rijetkih saborskih zastupnika koja je reizbor po svemu apsolutno zaslužila. Ako ona i Orah ne uđu u Sabor to neće biti toliko njen poraz koliko poraz hrvatske ljevice. I dokaz njihova licemjerja.

Ljevičari su zadnjih godina glasno i uporno zazivali pravu lijevu stranku na hrvatskoj političkoj sceni. Orah se pojavio. Ako ste lijevog političkog opredjeljenja onda je Orah ne samo vaš najbolji izbor, nego jedini iskren izbor.

Ako ste hrvatski ljevičar, zaokružite Orah. I iskoristite preferencijalni glas kako bi zaokružili i jednu od brojnih žena s njihovih lista.

Žene u toj stranci ne popunjavaju žensku kvotu, nego vode politiku.