U zagrebačkom Zoološkom vrtu, u subotu, 7. studenoga, obilježit će se “Dan crvenih panda”, priopćio je taj ZOO.

Prigodni program trajat će od 11 do 15 sati, a kineskim će se štapićima izgraditi šuma koja simbolizira potporu očuvanju prirodnog staništa crvenih panda. Ove se godine “Dan crvenih panda” u svijetu obilježava 6. put, te se time ukazuje na važnost očuvanja prirodnog staništa crvenih panda.

U zagrebačkom ZOO-u kažu da je za njih taj dan posebno važan i zbog Eme i Popija, “para crvenih panda koji na maksimirskoj adresi ljubuje već pet mjeseci”. Popi je trogodišnji mužjak iz slavne obitelji zagrebačkih crvenih panda, a Ema, jednogodišnja ženka, u Hrvatsku je stigla iz njemačkog Dortmunda.

Posjetitelji Zoološkog vrta u subotu će, kako ističu u ZOO-u, moći doznati mnoštvo detalja iz života crvenih panda. Edukatori će, kada će govoriti o prehrani tih simpatičnih sisavaca, predstaviti i razne proizvode od bambusa. U posebnom kutku posjetitelji će moći naučiti po čemu se crvena razlikuje od velike pande, a na likovnoj radionici naučiti će kako izraditi rep nalik onom crvene pande.

U igri “Pandin izazov” svi koji dođu u ZOO moći će pokazati svoje umijeće baratanja kineskim štapićima. Organizirano je i posvajanje crvenih panda, a svi postojeći posvojitelji te vrste pozvani su da u ZOO ponesu kineske štapiće. Na njih će potom ispisati svoja imena te od štapića izraditi modele stabalaca za šumu koja simbolizira njihovu potporu očuvanju prirodnog staništa crvenih panda na obroncima Himalaje, kaže se u priopćenju zagrebačkog ZOO-a.

(Hina)
Crvena panda