Potpredsjednica stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Jelena Pavičić Vukičević, komentirajući u nedjelju rezultate izlaznih anketa nakon zatvaranja birališta, po kojima Koalicija rada i solidarnosti osvaja dva saborska mandata, poručila je da očekuju i više od dva mandata, koji će im omogućiti osnivanje Kluba u Hrvatskom saboru.

Na upit Hine je li zadovoljna rezultatima izlazne ankete o osvojenih dva mandata, Pavičić Vukičević je izjavila kako su zadovoljni činjenicom da su kroz sedam mjeseca, od kada je osnovana stranka Bandić Milan, na kvalitetan način pokrili sve izborne jedinice i ponudili građanima kvalitetan izborni program.
“Ovo su samo izlazne ankete, očekujemo da ćemo do konca izborne noći ostvariti još koji mandat i da ćemo u Hrvatskom saboru imati svoj Klub, a to je zapravo i garancija da se naš izborni program može i ostvariti”, istaknula je.
Na pitanje kome bi se Koalicija rada i solidarnosti mogla prikloniti – lijevoj ili desnoj koaliciji, koje su po izlaznim anketama osvojile podjednaki broj mandata, Pavičić Vukičević je rekla da oni na taj način ne razmišljaju.

“Mi smo, kao što to gradonačelnik Zagreba Milan Bandić vrlo često kaže, u permanentnoj koaliciji s našim sugrađanima, a tako ćemo to i nastaviti”, dodala je.
Na novinarsku tvrdnju kako to znači da još “neće otkriti karte”, Pavičić Vukičević je rekla da nije riječ o otkrivanju karata već se radi o interesima svih građana u Hrvatskoj.

“Neke stvari se doista treba mijenjati. Možemo više, možemo bolje u ovoj zemlji i krajnje je vrijeme da se počnemo ponašati odgovorno i da počnemo raditi na dobrobit svih naših sugrađana, a da s druge strane, budemo jedni prema drugima i solidarni”, istaknula je Jelena Pavičić Vukičević.
Rekla je da se u ovom trenutku ne opterećuju kome će od dvije vodeće koalicije dati potporu, jer su njihovi ciljevi bili više vezani uz prezentnost njihove politike u javnosti, odnosno pokušaja da sve one dobre stvari koje rade u gradu Zagrebu već sutra mogu raditi u cijeloj zemlji, a to je cijela njihova socijalna i obrazovna politika.

Potpredsjednica stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti, Jelena Pavičić Vukičević, zahvalila je svim građanima koji su izašli na izbore, a posebno onima koji su zaokružili njihovu listu Koaliciju rada i solidarnosti.

U stožer Koalicije rada i solidarnosti u Praškoj ulici još uvijek nije stigao predsjednik stranke Bandić Milan, zagrebački gradonačelnik Bandić.

(Hina)