Tek nekoliko sati nakon objave rezultata izlaznih anketa na parlamentarnim izborima SDP je ponudio Dragi Prgometu mjesto premijera, neslužbeno doznajemo od izvora bliskih Dragi Prgometu, kandidatu MOSTA nezavisnih lista i prvome na listi u 1. izbornoj jedinici.

Podsjetimo, prema prvim neslužbenim rezultatima koje je DIP objavio nakon 22 sata najviše mandata na nedjeljnim parlamentarnim izborima, 63, osvojila je HDZ-ova Domoljubna koalicija, a slijedi Hrvatska raste predvođena SDP-om s 52 mandata, dok je Most treći sa 17 osvojenih mandata.

U veljači ove godine Drago Prgomet podnio je ostavku na funkciju zamjenika predsjednika HDZ-a i istupio iz članstva te stranke.

Tijekom kampanje govorio je kako će MOST u Saboru dobiti dvoznamenkasti broj mandata.

– Glas za Most je glas za promjene, mi smo jedina alternativa postojećim, velikim strankama HDZ-u i SDP-u – govorio je Prgomet.

Što se tiče suradnje MOSTA s SDP-om ili HDZ-om, napominjao je kako će ona ovisiti o njihovoj spremnosti na reforme, u prvom redu javne i lokalne uprave i samouprave, odnosno, preciznije, da broj gradova i općina treba smanjiti na trećinu te da treba biti sedam županija.

Mandatima MOSTA neće trgovati ni Karamarko ni Milanović

Naglašavao je kako s mandatima koje MOST osvoji na izborima neće trgovati ni Tomislav Karamarko niti Zoran Milanović, ističući da ni HDZ niti SDP nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske.

– Ni SDP niti HDZ nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske, a jedini monopol mogu imati hrvatski građani – poručio je Prgomet.

– Očekujemo odličan izborni rezultat, na koncu u ove smo izbore i ušli kako bismo pobijedili. Naše namjere su jasne, gospodarski program pohvalili su mnogi neovisni ekonomski stručnjaci, proglašavajući ga jednim od najboljih u ovoj izbornoj kampanji, građani će nas podržati svojim glasovima i pokazat ćemo koliko možemo napraviti za narod koji očekuje promjene – kazao je Drago Prgomet.

Na televizijskom sučeljavanju tijekom predizborne kampanje ponovio je neke od ključnih stavova MOSTA te je ustvrdio da nema prostora za smanjenje PDV-a, a i njemački IFO institut preporučio je da se to ne čini, pa umjesto toga treba povećati neoporezivi dio plaće.

Ocijenio je da je prvo nužna reforma javne uprave i teritorijalnog ustroja kao preduvjet gospodarskog oporavka. Potrebna je depolitizacija javne uprave, a sve službenike birati na javnom natječaju, pri čemu bi samo premijer i ministri bili dužnosnici.

Prgomet se protivi zabrani pobačaja, a dodao je treba ženama reći da abortus nije kontracepcija.