Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je u nedjelju kako je to što je stranka sačuvala parlamentarni status uspjeh, ali je rezultat od dva saborska mandata, koji predviđaju prve izlazne ankete, “ispod očekivanja”.

Obrativši se članovima i simpatizerima stranke u izbornom stožeru stranke Vulin je kazao kako HDSSB i nakon trećeg izbornog ciklusa “ostaje parlamentarna stranka, i to je zasigurno uspjeh”, ali kako, iako se trenutno govori o izlaznim ankeatama, ne treba skrivati da je rezultat “ispod očekivanja”.

Ponovio je kako očekuje da će HDSSB u Saboru imati vlastiti klub zastupnika, što nije isključeno kada dođu službeni rezultati izbora, ali “da i ovo nije loš rezultat” te ocijenio kako osim MOST-a, “niti jedna druga politička stranka nema razloga za zadovoljstvo”.

S obzorom da nijedna stranka nema potreban broj mandata za apsolutnu većinu u Hrvatskom saboru, Vulin smatra kako je to poruka dvjema najvećim strankama u Hrvatskoj da su nužne promjene.

Poručio je da HDSSB-ov program živi, i da će stranka u Saboru beskompromisno zastupati interese ljudi Slavonije i Baranje, te će, ako i ostanu na dva saborska mandata, ti mandati imati “veliku i ključnu ulogu u Hrvatskom saboru”.

Čelnike HDSSB-a, predvođene osnivačem stranke Branimirom Glavašem, na ulazu u izborni stožer dočekala je postrojba Slavonske sokolske garde (SSG) u crnim uniformama i sa stranačkim zastavama.

(Hina)