Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko proglasio je noćas pobjedu HDZ-a poručivši kako su “otvoreni za suradnju sa svima, bez obzira na stranačke razlike, jer postoji nadstranka koja se zove Hrvatska” a posebnu je čestitku uputio Mostu koji je, kako je rekao, “ostvario zavidan rezultat”.

“Moram reći da smo pobjedili na parlamentarnim izborima dragi prijatelji i ova pobjeda je točka na i svih naših pobjeda u zadnje 3,5 godine. Ova pobjeda nas dovodi u poziciju odgovornosti vođenja naše zemlje koje se nalazi u teškom stanju”, poručio je Karamarko u svom obraćanju pred punom dvoranom Gastro Globusa u kojem je bio smješten izborni stožer HDZ-a.

Dvije trećine građana se, istaknuo je, odlučilo za promjene. “Apsurdno je da oni protiv kojih su građani glasovali traže novi mandat. Nisam znao da je 53 veći broj od 61, a ja vam tvrdim da će se ta razlika povećati do kraja prebrojavanja glasova”, rekao je Karamarko.

Podsjetio je kako je i prije izbora govorio da će pobijediti i pozvati na zajedništvo sve one koji žele mijenjati situaciju u Hrvatskoj. “Mi već 2,5 godine spremamo naš program i tko god je spreman boriti se s nama za kvalitetu života u Hrvatskoj je dobrodošao i to nema veze s koalicijom već dobrom voljom i odnosom i ljubavi prema domovini”, pozvao je Krarmarku.

HDZ je, podsjetio je, pojačao broj madata u odnosu na zadnje izbore.

“Pred nama je borba za kvalitetu života, a volim govoriti da se danas moramo boriti i za promjene koje će pojeftiniti državu, ali i one koje će dovesti do toga da će svaki mladi čovjek poželjeti ostati u Hrvatskoj. Borit ćemo se za svako radno mjesto, svako neobrađeno polje i svakog mladog čovjeka koji razmišlja napustiti Hrvatsku. Nećemo dopustiti da polagano nestanemo kao narod jer naši branitelji, dr. Tuđman, a i naša djeca su zaslužila da stvorimo kvalitetniju državu”, poručio je predsjednik HDZ-a Karamarko.

Zahvalio se svima koji su, kaže, doprinjeli pobjedi te koalicijskim partnerskim strankama s kojima ih je, kaže, povezala ljubav prema Hrvatskoj.

“HDZ, reformirani od prije 3,5 godine, je stavio kao prioritetni zadatak i zadaću budućnost mladih i zato smo doista otvoreni za suradnju sa svima, bez obzira na stranačke razlike, jer postoji nadstranka koja se zove Hrvatska”, rekao je Karamarko.

Čestitao je “gospodi iz Mosta koji su ostvarili stvarno zavidan rezultat”. “Dosita su vrijedni čestitki i vašeg aplauza”, rekao je Karamarko.

Vidjet će se, kaže, kad DIP izbroji razlike kako će razlika u borju glasova za HDZ biti još veća.

“Veselite se jer smo pobijedili. Nikakvi brojevi, inverzije, izvrtanja nemaju smisla, idemo svi raditi za Hrvatsku. Stranka koja je dobila najveći broj glasova mora tu borbu predvoditi”, kazao je Karamarko praćen burnim ovacijama odobravanja u z povike “Pobjeda! Hrvatska!”.

Nakon obraćanja predsjednika HDZ-a razrezana je i torta sa stranačkim bojama i natpisom “Za jaku Hrvatsku” te nazdravljeno šampanjcem.

(Hina)