Vukovarsko-srijemska policija uhitila je 46-godišnjaka iz Karadžičeva zbog sumnje da je u nedjelju u ranim jutarnjim satima u tome mjestu na vinkovačkom području razbio mramornu ploču sa urezanim likovima sv. Petra i Pavla, u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve te u nekoliko navrata oštetio i “Spomenik žrtvama rata 1991. godine”.

Vandala iz Karadžičeva, mjesta s pretežito srpkim stanovništvom, policija je uhitila zbog sumnje da je u nedjelju u ranim jutarnjim satima razbio mramornu ploču s urezanim likovima sv. Petra i Pavla, u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve, koja se nalazila pričvršćena na uličnom zidu u ulici Vuka Stefanovića Karadžića.

Policija 46-godišnjaka također sumnjiči da u nekoliko navrata oštetio i “Spomenik žrtvama rata 1991. godine”, koji se nalazi u središtu Karadžićevu i to u ožujku, dva puta u listopadu te u studenom 2015. godine. Riječ je o spomeniku podignutom prije desetak godina u spomen na 14 žrtava, mještana srpske nacionalnosti ubijenih 1991. godine.

Četrdesetšestogdišnjak je priveden pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske uz kaznene prijave za kaznena djela oštećenja tuđe stvari.

(Hina)