Slavni tajni agent James Bond i dalje pobjeđuje – film “Spectre”, novi nastavak najdugovječnije filmske franšize u povijesti kinematografije, utržio je u dva tjedna od početka prikazivanja više od 300 milijuna dolara, čemu je doprinijela i hrvatska publika.

Početak prikazivanja u hrvatskim kinima popratilo je 52.262 gledatelja, što je najbolji vikend rezultat nekog filma holivudske kompanije Sony Pictures u posljednjih nekoliko godina, drugo najbolje vikend otvaranje James Bond franšize u povijesti i treće najbolje vikend otvaranje ove godine, izvijestio je distributer, Continental film.

Film se u Velikoj Britaniji i skandinavskim zemljama počeo prikazivati još prije dva tjedna, gdje je srušio rekorde gledanosti, a prošlog vikenda krenuo je u distribuciju na još 72 teritorija, uključivši Hrvatsku i SAD.

U Velikoj Britaniji ostvario je najbolje kino otvaranje nekog filma u povijesti i najbolji kino rezultat svih vremena nekog filma u prvih sedam dana prikazivanja.

Američka kina donijela su mu 73 milijuna dolara, čime je u brojnim zemljama nadmašen njegov filmski prethodnik, “Skyfall”, uključujući Meksiko, Brazil, Rusiju, Belgiju, Maleziju, Austriju, Hong Kong, Portugal, Poljsku, Slovačku i Bugarsku.

Film se tek treba početi prikazivati u kinima u Francuskoj, Južnoj Koreji, Japanu, Kini i Australiji.

Novi, 24. nastavak, režirao je Sam Mendes, a u glavnim ulogama su Daniel Craig, Christoph Waltz, Monica Bellucci, Lea Seydoux, Ralph Fiennes.

James Bond ovaj put, vođen tajanstvenom porukom iz prošlosti, odlazi u misiju u Mexico City, te u Rim gdje upoznaje prekrasnu i misterioznu udovicu poznatog kriminalca. Bond se infiltrira na tajni sastanak i otkriva postojanje zlokobne organizacije “Spectre”, ali i zastrašujuću povezanost između sebe i neprijatelja kojeg pokušava pronaći.

(Hina)