Akcijom “Udomljavanje je fora” pozivaju se građani da u subotu, 14. studenog od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića podrže inicijativu kojom se napuštenim i ozlijeđenim kućnim ljubimcima nastoji pronaći obitelj koja bi se obzirno i odgovorno brinula o njima i voljela ih.

Životinje koje je netko napustio, pa su zbog nebrige završile pod kotačima automobila zaslužuju i trebaju pomoć, a upravo se u tom vidi stupanj humanosti društva, istaknula je udruga Noina arka u svom priopćenju u srijedu.

Udomljavanje ranjenih životinja je fora, jer nakon nesreće iz koje se izvuku, tek novi dom njihov je konačni spas, poruka je udruge.

Zvijezde akcije “Udomljavanje je fora”, pas Ibby koji iako je bio ozlijeđen sada ponosno hoda na četiri noge, i predivna kujica Izolda trenutno slomljene zdjelice koja čeka potpuni opravak, dva su od mnogobrojnih ljubimaca koji traže dom.

“Noina arka pritekne u pomoć ranjenim životinjama, odvede ih kod veterinara na liječenje, no u onom najtežem, pronalasku novog doma, potrebna im je inicijativa sugrađana”, kazali su iz udruge.

Udruga poručuje da životinje koje se nađu na cesti i budu ozlijeđene, udomljavanjem postaju predivni i vječni, zdravi prijatelji koji trebaju svoju obitelj da se jedni o drugima brinu i vole se zauvijek.

Noina arka samo je ove godine spasila 97 pasa i udomila njih 43, a brine se o brojnim psima i mačkama u ovom trenutku.

Sklonište su ove godine primile 152 ranjene mace, i iako su mnoge od njih našle novi dom i sretno žive u novoj obitelji, svoj dom čekaju još brojni kućni ljubimci.

Royal Canin nakon akcije za pse udomljene u sljedeća dva vikenda, udomitelje podržava hranom Royal Canin prema veličini udomljenog psa i zaštitu protiv buha i krpelja Frontline za mjesec dana.

Jesensku akciju organiziraju Grad Zagreb i Ustanova Zoološki vrt u suradnji s udrugom “Prijatelji životinja” te uz podršku tvrtke Royal Canin i Frontline (Merial).

Zadnja ovogodišnja akcija “Udomljavanje je fora” posvećena je najpotrebitijima, a to su ranjene životinje i udruga “Noina arka”, koja se o njima brine, poručili su organizatori.

(Hina)