Od početka izbjegličke krize iz državnih robnih zaliha do sada je potrošeno roba u vrijednosti 22 milijuna kuna, rekao je pomoćnik ministra gospodarstva i ravnatelj Ravnateljstva za robne zalihe Ivo Miletić u srijedu u tranzitnom centru za izbjeglice u Slavonskom Brodu.

Dodao je i da opskrba centra teče bez problema. “Mi smo spremi da svu opskrbu za potrebe migranata obavimo i u narednom periodu. U tijeku je i nabava goriva, tako da u narednih pet mjeseci ovaj sustav može funkcionirati autonomno. Ocjenjujemo da za dio roba kojima se centra opskrbljuje iz robnih zaliha mjesečno trebamo 7-10 milijuna kuna”, rekao je Miletić.

Robne zalihe za izbjeglički centar u Slavonskom Brodu osiguravaju hranu, gorivo, šatore, higijenske potrepštine, kontejnere, krevete.

Miletić je komentirao i upit novinara o nadoknađivanju potrošenoga iz fonda Europske unije namjenjenog za ublažavanje izbjegličke krize. “Sav taj novac nadoknadit ćemo iz proračuna Europske unije. Sva ova sredstva koja se sada troše, dopunski su odobrena od strane ministarstva financija i uredno se knjiže. Očekujemo da će to do zadnje lipe biti plaćeno iz EU proračuna”, kazao je Miletić.

(Hina)