Papa Franjo primio je u srijedu u Vatikanu u audijenciju predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića, zajedno s predstavnicima državnog i crkvenog organizacijskog odbora za Papin pastoralni posjet Sarajevu 6. lipnja 2015., priopćio je tiskovni ured Svete Stolice.

U izaslanstvu je bio i nadbiskup vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Papa Franjo je u obraćanju uputio pozdrave svim narodima i zajednicama u BiH te pozvao sve da se ujedine i rade zajedno te uspostave dijalog.
“Molim vas da pozdravite s moje strane vaš narod, cijeli narod, da pozdravite dvojicu drugih članova Predsjedništva, da pozdravite zajednice koje su druge religije, ali se ujedinjuju i razgovaraju i dijalogiziraju za dobro zemlje. To je služenje za dobro vaše domovine”, poručio je papa Franjo.
U izjavi za medije hrvatski član Predsjedništva BiH rekao je kako je zahvalio na potpori papi Franji, dodajući da su njegove riječi poticajne za napredak u BiH. Izaslanstvo Hrvata iz BiH i Katoličke Crkve papi Franji je uručilo Monografiju o njegovu pastirskom pohodu Sarajevu 6. lipnja ove godine.

Nakon susreta s Papom, Čović se susreo i s kardinalom Pietrom Parolinom, državnim tajnikom Svete Stolice. Prema priopćenju iz Predsjedništva BiH, predsjedatelj Čović izvijestio je državnog tajnika Parolina o aktivnostima i napretku Bosne i Hercegovine na putu k Europskoj uniji izrazivši zahvalnost za stalnu potporu Pape i Vatikana Bosni i Hercegovini.

(Hina)