Američka glumica Meryl Streep, nominirana za više Oscara nego bilo tko u povijesti kinematografije, na svom Facebook profilu podijelila je priču o tomu kako joj je kao dvadesetsedmogodišnjakinji rečeno da je “preružna” za žensku ulogu u King Kongu, pozvavši svoje fanove da slijede svoje snove.

Fotografija glumice u njujorškom metrou ispod koje, među ostalim piše što joj je 1976. na audiciji za ulogu Dwan rekao producent King Konga, u samo 24 sata podijeljena je gotovo 800.000 puta.
“Ovo sam ja na putu kući s audicije za ulogu u King Kongu na kojoj mi je kazano da sam preružna za tu ulogu. To je za mene bio ključan trenutak u životu. Taj je komentar mogao uništiti moje snove o tomu da postanem glumica ili me potaknuti da još više vjerujem u sebe. Duboko sam udahnula i odgovorila: Jako mi je žao što mislite da sam preružna za vaš film, no vaše je mišljenje samo jedno među tisućama. Danas imam osamnaest nominacija za Oscara”, napisala je ispod fotografije glumica, poručivši mladim glumicama i glumcima da vjeruju u sebe i slijede svoje snove.

Priču je uz smijeh prvi put ispričala u showu Grahama Nortona u siječnju, otkrivši da je producent koji joj je kazao da je preružna bio Dino De Laurentis.

(Hina)