Drago Prgomet više nije član Nacionalnog vijeća Mosta, priopćili su u četvrtak iz Mosta, ističući da su s njim prekinuli suradnju jer je jučerašnjim zasebnim razgovorima s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem potpuno narušio njihovo povjerenje.

“Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici Mosta nastavili unutarnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće Mosta donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom”, ističu u Mostu.

Ovom odlukom, dodaju, Nacionalno vijeće Mosta kao kolegijalno tijelo ne smatra više Prgometa svojim članom, pri čemu u Mostu uvažavaju da on zadrži svoj saborski mandat, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se Mostu ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji.

U Mostu kažu kako , kao politička platforma koja okuplja nezavisne gradonačelnike i načelnike te pojedince kroz slobodno udruživanje, a ne uobičajeno stranačko članstvo, nemaju klasični model isključivanja iz članstva. Zajedništvo se u Mostu, kažu, održava međusobnim povjerenjem.

Napominju kako su, zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje njihove homogenosti, na sjednici Nacionalnog vijeća u srijedu dogovorili jedinstveno i usuglašeno djelovanje, kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti Mosta.

Dodaju kako je nakon te sjednice Nacionalnog vijeća i novoizabranih saborskih zastupnika Mosta četveročlana delegacija u kojoj je bio i Prgomet, službeno je vodila razgovore s SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice. No, Prgomet se u to vrijeme sastao s Milanovićem u, kako su pisali mediji, jednom stanu u Zagrebu.

(Hina)