epa05025810 A police officers stands guard at the foot of the Eiffel Tower in Paris, France, 14 November 2015. At least 129 people have been killed in a series of attacks in Paris, France on late 13 November 2015, according to French officials. Eight assailants were killed, seven when they detonated their explosive belts, and one when he was shot by officers, police said. EPA/MALTE CHRISTIANS

Francuska policija je u nedjelju pozvala svjedoke u vezi s čovjekom koji je “možda umiješan u pariške napade”, Salahom Abdeslamom, za kojim je belgijsko pravosuđe izdalo međunarodnu tjeralicu.

Salah Abdeslam, rođen 15. rujna 1989. u Bruxellesu je “opasan i nemojte ništa poduzimati sami”, preporuča policija.

Belgijsko pravosuđe je izdalo međunarodnu tjeralicu za tim čovjekom koji je živio u četvrti Molenbeek u Bruxellesu.

Dvije zemlje surađuju u istrazi o osam skoro istodobnih terorističkih napada u Parizu u petak navečer nakon što se pokazalo da su neki napadači došli iz Bruxellesa.

Najmanje 129 ljudi ubijeno a oko 350 ranjeno u napadima na koncertnu dvoranu Bataclan, stadion Stade de France i nekoliko restorana i barova u glavnom francuskom gradu.

Vlasti vjeruju da su tri usklađena tima terorista naoružanih kalašnjikovima i eksplozivnim prslucima izvela napade za koje je odgovornost preuzela ekstremistička skupina Islamska država. Sedam napadača poginulo je u napadima.

(Hina)