U protekla 24 sata u Hrvatsku je ušlo 8415 migranata, rekla je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu glasnogovornica Ministarstva unutarnjih poslova Helena Biočić.

“Dobar dio migranata posjeduje kod sebe neki dokument. Oni koji i nemaju osobne dokumente imaju potvrdu o registraciji u nekoj od zemalja kroz koje su prošli – Grčkoj, Makedoniji, Srbiji”, rekla je Helena Biočić na redovitoj konferenciji za novinare u tranzitnome centru za izbjeglice u Slavonskome Brodu.

Biočić je komentirala i procjene da bi dolaskom zime val izbjeglica mogao biti manji.

“Po ovim brojkama, ne možemo zaključiti da se smanjuje broj izbjeglica koji ulaze u Hrvatsku, a to je sedam do devet tisuća na dan. Naznake su da će se ovaj broj ulazaka nastaviti i dalje, a danas očekujemo ulazak od šest do sedam tisuća izbjeglica”, rekla je glasnogovornica Biočić.

Dolazak i odlazak izbjeglica iz tranzitnoga centra u Slavonskome Brodu protječe bez izgreda. U tri smjene za pružanje pomoći izbjeglicama i održavanje reda u centru je angažirano oko 400 osoba u mnogim službama poput policije, zdravstvenih ekipa, nevladinih udruga.

Do devet sati u ponedjeljak, 62. dana izbjegličkog vala, kroz Hrvatsku je prošlo 399.047 migranata.

(Hina)