Pomoćnik ravnatelja Uprave za zatvorski sustav Ivica Šimac u ponedjeljak navečer potvrdio je novinarima kako je u ponedjeljak poslijepodne u pulskom zatvoru u požaru smrtno stradao zatvorenik.

“Do utvrđivanja svih okolnosti sa dužnosti su udaljeni upravitelj zatvora, voditelj službe osiguranja i djelatnici koji su postupali u ovom slučaju”, izjavio je Šimac. Na upit novinara kako je moguće da se ovako nešto dogodi u jednom od najsigurnijih zatvora u Hrvatskoj odgovorio je da se tek utvrđuju okolnosti tei da je prerano govoriti o uzrocima požara. Nije htio odgovoriti na upit je li 25-godišnjak, koji je stradao u požaru, sam izazvao požar ili je požar u prostoriji za izdvajanje, u kojoj se nalazio, izbio iz nekih drugih razloga.
“Ministar pravosuđa (Orsat Miljenić) je osnovao povjerenstvo koje će već noćas utvrđivati što se dogodilo. U istraživanju svih okolnosti sudjeluje i Policijska uprava istarska. Zasigurno će se utvrđivati odgovornost, no prerano je da bilo što o tom događaju kažem”, rekao je Šimac.

(Hina)