Sudionici kolone sjećanja stigli su do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata na kojem će državna i druga izaslanstva položiti vijence i zapaliti svijeće u spomen na branitelje i civile stradale u agresiji na Vukovar 1991. godine.

U koloni sjećanja, neslužbeno se doznaje, nalazi se najmanje 50 tisuća domoljuba iz Hrvatske i susjednih država, najviše iz Bosne i Hercegovine.
Mnogi od njih, poput predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u rukama nose crvene ruže koje će, po dolasku na groblje položiti na grobove branitelja pokopanih na tom groblju.
Neki od hodočasnika ruže polažu i podno jednog od 938 bijelih mramornih križeva koji se nalaze pored središnjeg memorijalnog spomenika na groblju, a simboliziraju isti broj žrtava ekshumiranih s toga mjesta nakon Domovinskog rata.
Mladi grada Vukovara, koji su u koloni sjećanja nosili 50-ak metara dugu zastavu, dolaskom na groblje položili su zastavu uz mramorne bijele križeve.
Molitvu na groblju predvodit će zadarski nadbiskup i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić koji će potom služiti i svetu misu.

(Hina)