Brojne policijske snage uključujući i pripadnike posebnih postrojbi u srijedu u večernjim satima tragale su za napadačem koji je u predgrađu Sarajeva ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine a još tri su osobe ozlijeđene

“Dvije su osobe smrtno stradale a riječ je o pripadnicima oružanih snaga BiH”, potvrdio je glasnogovornik sarajevske policije Irfan Nefić.
Uz pripadnike sarajevske policije u potragu su uključeni i vojni policajci te posebni tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji je spreman preuzeti istragu ukoliko se utvrdi da je riječ o terorističkom napadu kako je rekla glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić.
Očevici su policiji prenijeli informacije kako je napadač navodno bio odjeven poput vehabija, pripadnika radikalnog islamističkog pokreta, čime su potaknute glasine kako je možda riječ o terorističkom činu.
Nefić je kazao kako se o tome ne može ništa određeno tvrditi sve dok se ne završi istraga.
Iz bolničkih izvora potvrđeno je kako je još jedna osoba koja je ozlijeđena u napadu liječnički zbrinuta te kako je izvan životne opasnosti.
Azra Dedajić, glasnogovornica Kliničkog centra u Sarajevu kazala je kako je muškarac srednje životne dobi ozlijeđen rasprsnutim staklom.
Nefić je rekao kako je napadač nakon napada na kladionicu vatru otvorio i na autobus gradskog prometa pri čemu je polomljeno nekoliko stakala na vozilu od čega su ozlijeđene tri osobe.
Napadač za kojega su mediji objavili da se zove Enes Omeragić te da je nastanjen u Sarajevu je nešto prije 20 sati iz strojnice pucao na jednu kladionicu u sarajevskom predgrađu Rajlovac gdje je i ubio dvojicu vojnika.

(Hina)