Ministar unutarnjih poslova Federacije BiH Aljoša Čampara izjavio je u Sarajevu u srijedu navečer kako policija nakon ubojstva dvojice vojnika kontrolira sigurnosno stanje i da nema razloga za paniku te ocijenio kako je još rano za kvalificiranje tog napada za koje očevici tvrde da ga je izvršio napadač navodno odjeven kao radikalni islamist .

“Ovo je jedan gnusan zločin, ubijena su dvojica pripadnika oružanih snaga a jedan je ozlijeđen  Moramo utvrditi koji je motiv, koji su razlozi za napad i nakon toga ćemo moći reći nešto više”, kazao je Čampara novinarima u naselju Rajlovac gdje je napad i počinjen.
Lokalni mediji su prenijeli kako je napad izveo stanoviti  Enes Omeragić te kako je lociran u naselju Sokolje u kojemu živi te tamo opkoljen u obiteljskoj kući no Čampara to nije mogao potvditi.
Očevici su policiji rekli kako je napadač navodno bio odjeven poput vehabija, pripadnika radikalnog islamističkog pokreta, čime su potaknute glasine kako je možda riječ o terorističkom činu.
“Molim građane da ostanu mirni. Policija radi svoj posao i mi imamo snage da s ovim izađemo na kraj”, kazao je federalni ministar unutarnjih poslova.
Ubijeni vojnici identificirani su kao Armin Salkić (26) i Nedeljko Radić (34), Bošnjak i Srbin. Obojica su bili vozači u postrojbi vojne policije stacionirane u vojarni u Rajlovcu.
“Ovo je strašan dan za oružane snage”, kazao je zamjenik ministrice obrane Emir Suljagić koji je nakon napada stigao u Rajlovac.

(Hina)