Istragu u ubojstvu dvojice vojnika u Sarajevu preuzelo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine jer postoje naznake kako bi se u ovom slučaju moglo raditi o kaznenom djelu terorizma, potvrdio je u četvrtak glasnogovornik tog tužiteljstva Boris Grubešić.

Državno tužiteljstvo, u čijoj je ovlasti procesuiranje najtežih kaznenih djela, slučaj ubojstva dvojice pripadnika oružanih snaga BiH preuzelo je od Županijskog tužiteljstva u Sarajevu koje je istragu započelo odmah nakon napada počinjenog u srijedu navečer.
Napadač, koji je identificiran kao Enes Omeragić (34), upao je u jednu kladionicu u sarajevskom predgrađu Rajlovac i tamo pucajući iz strojnice ubio vojnike Armina Salkića (26) i Nedeljka Radića (34).
Ubojica je nakon napada pobjegao, no policija ga je locirala i opkolila u kući u naselju Sokolje gdje je i živio, a Omeragić se, suočen s neizbježnim uhićenjem, nešto prije ponoći raznio bombom koju je aktivirao u kući.
O motivima napadača i dalje se tek nagađa, a među različitim verzijama je i ona kako je u posljednje vrijeme postao blizak radikalnim islamistima pa se pretpostavlja da je napad bio teroristički čin.
Tužiteljstvu BiH pomaže Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), čija je glasnogovornica Kristina Jozić također potvrdila kako je moguća teroristička pozadina napada u središtu pozornosti istražitelja.
“Napad na dvojicu vojnika u Rajlovcu ima elemente terorističkog djela”, kazala je Jozić.

(Hina)