Zagrepčani i gosti metropole ove će subote, 21. studenoga imat priliku uživati u promenadnom koncertu koji će se s početkom u 12 sati održati kod spomenika Prizemljeno sunce u Bogovićevoj ulici. Koncert će se održati u sklopu Festivala glazbe Zagreb 2015., a koji se u organizaciji Centra za kulturu i informacije Maksimir održava u razdoblju od 20. studenoga do 12. prosinca 2015. U sklopu ovog Festivala održat će se Festival pjevačkih zborova, Festival tamburaških orkestara “Dr. Josip Andrić”, Međunarodni dječji festival “Čarobna frula” te Susret školskih zborova.

U gotovo mjesec dana glazbe nastupiti će više od 1.000 glazbenika iz Hrvatske i inozemstva. Koncerti će se održati na više lokacija u gradu te Zagrebačkoj županiji, a ulaz na sve koncerte je slobodan.

Na promenadnom koncertu nastupiti će Gospel zbor „Sunce“, Dječji zbor „Zagrebački anđeli“ i Vitomir Ivanjek. Prolaznici će imat priliku uživati u uzvedbama najmlađeg zbora za mališane koji okuplja djecu od tri i pol do 14 godina i broji 60-tak pjevača. Umjetnički voditelj zbora „Zagrebački anđeli“ je Vitomir Ivanjek – Vito. Također, na istom će koncertu nastupiti i Gospel zbor „Sunce”, amaterski mješoviti zbor osnovan 2000. godine koji broji 30 članova. Repertoar zbora sastoji se od gospela i afričke etno-glazbe, a svojom energijom slušateljima približavaju i prenose radost i svjetlost glazbe.

U slučaju lošeg vremena koncert će se održati u prolazu Oktogon.
(PR)