Zdravstveno stanje 20-godišnjaka kojemu je prije dva dana teške i po život opasne ozljede nanio prijatelj koji ga je izudarao na splitskoj periferiji i dalje je nepromijenjeno i stanje mu je isto kao i prilikom dolaska u bolnicu, doznaje se u petak od šefa Jedinice intezivnog liječenja KBC Split Nenada Karanovića.

“Nema nikakvih novih pomaka. Pacijentu je stanje bez promjena”, kratko je kazao Karanović ne želeći davati nikakve prognoze. Stanje pacijenta, koji je priključen na respirator i nalazi se u induciranoj komi, i dalje se prati, rekao je na kraju.

Nesreća se dogodila u srijedu kada je 20-godišnjak bio u automobilu s 33-godišnjakom koji ga je izudarao, no još se pouzdano ne zna motiv napada. Napadač je, u konačnici mladića s kraja grada gdje ga je ozlijedio dovezao u KBC Split. Liječnici su nakon primitka pacijenta vidjeli da se radi o teškim i po život opasnim ozljedama te brzo o svemu obavijestili policiju koja se uputila pred bolnicu.

Policajci su nešto kasnije zbog moguće povezanosti s ovim događajem uhitili 33-godišnjaka i 25-godišnjaka koje su zatekli u automobilu. Stariji muškarac je ostao na kriminalističkoj obradi, dok je mlađi pušten jer navodno nije sudjelovao u ozljeđivanju 20-godišnjaka. Protiv 33-godišnjaka će policija najvjerojatnije podnijeti kaznenu prijavu zbog pokušaja ubojstva.

(Hina)