Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić danas slavi 60-ti rođendan. Iako je brojka okrugla, Bandić neće organizirati javnu proslavu niti velebno okupljane kakve je znao priređivati za prijašnje rođendane.

Vraća se zato iz Gradske kavane nazad u Skendericu u koju je pozvao svoje prijatelje, suradnike i sve gradske zastupnike.

S tradicijom javnih proslava rođendana gradonačelnik je prekinuo prošle godine. Naime, iz pritvora je pušten svega tri dana ranije prije 59. rođendana. Od kako je postao gradonačelnik on je rođendane volio proslavljati u restoranu Skenderica podno Sljemena. Na njima su se okupljali brojni političari, poduzetnici i osobe iz javnog života a proslave su bile otvorene i za medije koji su mogli sve snimati. Na tim proslavama je znalo biti i po više stotina ljudi.

Poslije kampanje za Predsjednika Bandić je promijenio tradiciju pa je od 2011. godine rođendane počeo proslavljati u Gradskoj kavani. Umjesto darova čestitare je molio da uplate donaciju njegovoj zakladi za sprečavanje moždanog udara koju je do nedavno vodila Vida Demarin. Zbog utjecaja na nju kao svjedoka Bandić se po drugi puta našao u pritvoru i početkom ove godine. Demarin je nakon toga napustila zakladu i dala ostavku na mjesto zastupnice u Gradskoj skupštini u koju je izabrana na Bandićevoj listi.

U pozivu gradskim zastupnicima na proslavu rođendana u Skendericu Bandić je zamolio da mu ne donose poklone nego da uplate dobrotvorni prilog u tu zakladu.

Preko facebook stranice je svim čestitarima odgovorio kratkom porukom: Dragi prijatelji, hvala na brojnim lijepim željama i čestitkama za rođendan!