Francuski predsjednik Francois Hollande i britanski premijer David Cameron poklonili su se u ponedjeljak ujutro pred Bataclanom, pariškom koncertnom dvoranom na koju je izvršen džihadistički napad 13. studenoga, objavile su njihove službe.

Njih su dvojica pojedinačno položila ružu ispred dvorane gdje su trojica samoubojica usmrtili najmanje 89 osoba, među kojima jednog Britanca. Pridružila im se gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo.

“Predsjednik Hollande i ja jedan pored drugog pred Bataclanom”, napisao je na Twitteru David Cameron objavivši zajedničku fotografiju ispred zida sa cvijećem, svijećama i francuskim zastavama, podignutog u čast žrtvama.

Potom su se vratili u Elizejsku palaču na razgovor o brobi protiv terorizma i Siriji nakon kojega će uslijediti susret s novinarima.

Njihovi razgovori otvaraju tjedan intenzivnih diplomatskih aktivnosti za predsjednika Hollandea koji deset dana nakon napada u kojima je ukupno poginulo 130 osoba, a za koji je odgovornost preuzeo IS, želi oformiti veliku koaliciju protiv te organizacije.

(Hina)