Tomislav Karamarko (Hina)

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak kako želi da Most ostane homogen.

“Ne bih komentirao. Želim da ostanu homogeni, da budu ono što su bili u izbornoj noći. Dobili su velik broj mandata i bilo bi šteta da to ne sačuvaju”, rekao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan boji li se raskola u Mostu budući da Drago Prgomet osniva svoju stranku.

Udruga Hrvatska inicijativa za dijalog (HRID) u ponedjeljak će održati skupštinu uoči najavljenog osnivanja stranke. Bivši član Nacionalnog vijeća Mosta Drago Prgomet najavio je u nedjelju da će njegova Udruga HRID, s kojom je sudjelovao na parlamentarnim izborima u sklopu platforme Most nezavisnih lista, nastaviti svoj rad kao politička stranka.

Predsjednik HDZ-a rekao je da od četvrte runde pregovora između HDZ-ove Domoljubne koalicije i Mosta na teme poreznog i financijskog sustava, te znanosti i obrazovanja kao i do sada očekuje visok nivo razumijevanja jer su svi za reforme. “Idemo samo vidjeti kako ih tko vidi”, kazao je. Izrazio je želju da se pregovori završe već ovaj tjedan, jer, kako smatra, njihovo odugovlačenje nije dobro za državu. Pri tome je naveo kako to nije dobro zbog gospodarskih problema u zemlji, pitanja formiranja državnog proračuna, a iz vida se ne bi trebali gubiti niti sigurnosni problemi.

(Hina)