Zoran Milanović
Zagreb, 18.09.2015 - Konferencija za medije Vlade Republike Hrvatske na temu izbjeglica. Na fotografiji Zoran Milanoviæ. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Opširan odgovor SDP-a Mostu nisu pisali vladini činovnici, nego stručnjaci SDP-a, izjavio je u nedjelju u Bruxellesu hrvatski premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

“To je tako zločesto reći da su to pisali vladini činovnici. Mi smo četiri godine u vladi i pisali smo svoje programe onda i sad će netko reći da su naš program, koji postoji za razliku od HDZ-ova, pisali činovnici, e pa nisu. Pisali su ih naši ljudi, sveučilišni profesori, praktičari, stručnjaci. Mi smo tu u relativno boljoj poziciji od HDZ-a, zato što imamo iskustva, imamo stabilnost i na neke stvari smo u stanju odgovoriti odmah”, rekao je Milanović, odgovarajući jesi li u pisanju tako opširnog programa od 192 stranice koji je u nedjelju objavljen na SDP-ovim stranicama kao odgovor Mostu, sudjelovali vladini činovnici.
“Odgovor Mostu kao dio dijaloga samo je jedan dio onoga što radimo i što smo rekli da ćemo napraviti. Stavili smo to na uvid javnosti i vjerujem da će prevladati razum i svijest da Hrvatska mora biti stabilna. Mi smo uhodan i efikasan stroj, koji naravno može biti i bolji. Most može pomoći i oni su dobrodošli”, rekao je Milanović.
Dodao je da SDP funkcionira drugačije od HDZ-a.
Mi drukčije funkcioniramo od HDZ-a. Ne ucjenjujemo ljude, ne prijetimo raznim dosjeima. Naš je put teži i naporniji, više se znojiš i nema preko veze, pa kako oni (Most) odluče”, rekao je.

(Hina)