U subotu, 28. studenoga u 18 sati otvoren je Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. Otvorenju Ledenog parka prisustvovalo nekoliko tisuća posjetitelja koji su mogli uživati u zanimljivom umjetničkom programu za sve generacije u režiji Petre Radin.
Nastupi Mije i Lane Negovetić te Ivane Husar Mlinac izazvali su ovacije posjetitelja, a polaznici glazbene škole Husar&Tomčić, zbor Izvor i četrdeset klizača iz zagrebačkog klizačkog kluba Pahuljice ostavili sve posjetitelje otvorenja Ledenog parka bez daha, u kostimima hrvatskog dizajnerskog brenda Hippy Garden.

Nakon svečanog otvaranja Ledenog parka, u 19:30 upaljene su i blagdanske lampice na Zrinjevcu, te je uz prigodan program otvoren najveći božićni sajam u Zagrebu, Advent na Zrinjevcu.

I ove je godine za glavnu atrakciju otvorenja Adventa na Zrinjevcu, paljenje nekoliko tisuća bijelih lampica, vladao veliki interes javnosti, a posjetitelje su ugrijali nastupi bendova Željka At Ease i Iva Smojver Acoustics, te zbor Hilarus.

Ledeni park je otvoren svakoga dana od 10 do 23 sata do 10. siječnja. Ulaznice se mogu kupiti na www.LedeniPark.hr.
Advent na Zrinjevcu ove godine također ostaje otvoren do 10. siječnja, a radno vrijeme kućica je od 12 do 23 sata radnim danom, vikendima od 10 do 23 sata.

Nakon uspješnog otvorenja zagrebačke božićne bajke u samom srcu Zagreba pred nama su 44 dana blagdanskog programa.

Projekte organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija.