Članica stranke Hrid Irena Petrijevčanin Vuksanović koja je u Sabor izabrana na listi Mosta u 1. izbornoj jedinici u ponedjeljak je za Hinu objasnila razloge svog napuštanja sjednice Nacionalnog vijeća Mosta, rekavši kako od prvog sastanka inzistira na tome da Most razjasni pravila rada no to je, ističe, izostalo.

“Od prvog sastanka nakon izbora inzistiram da se razjasne pravila rada, da se postigne dogovor oko toga što predlažemo, oko modela vlade i načina podrške koje Most prezentira medijima. To je izostalo. Za svaki model vlade koji se dosad predlagao kao i za neke odluke, saznala sam iz medija. Tražila sam da mi se objasni funkcija Nacionalnog vijeća Mosta jer sam njihovu ulogu uvidjela nakon što su već donijeli neke odluke. Žao mi je što je tako, ali nije u redu da za bitne odluke nisu znali svi zastupnici, donesene su među nekolicinom i to ne može nitko demantirati”, kazala je Petrijevčanin Vuksanović.
Irena Petrijevčanin Vuksanović i njezina kolegica iz stranke Hrid Gordana Rusak te Stipe Petrina u subotu su ranije napustili sjednicu Mostova Nacinalnog vijeća, a u nedjelju se nitko od njih na sjednici u središnjici stranke nije pojavio.

(Hina)