Dvojica najboljih hrvatskih boksača Filip Hrgović i Hrvoje Sep te njihov trener Leonard Pijetraj nakon tri godine uspješne suradnje napuštaju kazahstansku momčad Astana Arlanse.

Hrvatski trojac triput je svojio naslov pobjednika WSB-a, od toga dvaput s Astana Arlansima. Hrgović i Sep upravo su zahvaljujući ovogodišnjim nastupima za kazahstansku momčad osigurali plasman na Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Dvostruki pobjednik Svjetske boksačke serije (WSB) nije uspio sklopiti sponzorske ugovore neophodne za ambiciozni nastup u šestoj sezoni pa u momčadi više neće biti hrvatskih, ali ni kazahstanskih reprezentativaca. Arlanse napušta i glavni trener Marat Džakijev.

“Zahvalni smo Astani na prekrasne tri sezone tijekom kojih smo postigli izvanredne rezultate, ali i stekli brojne sportske prijatelje i navijače. Kazahstan će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima jer doprinos Arlansa našim karijerama je nemjerljiv. Žao nam je što odlazimo, no vrijeme je da se posvetimo novim izazovima i usredotočimo na pripreme za Olimpijske igre”, naglasio je trener Leonard Pijetraj.

Dva hrvatska šampiona i trener BK Leonardo još nisu odlučili kojem će se natjecanju posvetiti do kolovoza 2016. i Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nekoliko WSB momčadi ponudilo je ugovore Hrgoviću i Sepu, a interes za njihove usluge pokazao je i AIBA Pro Boxing, odnosno profesionalna divizija Međunarodnog boksačkog saveza (AIBA).

“Razmatramo sve ponude i u sljedećim danima odlučit ćemo u kojem smjeru treba krenuti. Moguće je i da se odlučimo na predolimpijsku sezonu bez inozemnog angažmana” zaključio je Pijetraj.

(Hina)