Advent na drukčiji način je dvosatna večernja tematska turu u Zagrebu, koja sudionicima priča priče o starim adventskim običajima grada Zagreba razgledavajući lokacije posvećene Adventu.

Već 4. godinu za redom, u suradnju s Turističkom zajednicom Grada Zagreba, želimo pružiti poseban ugođaj i ispričati priču na drukčiji način. Tako je naš program istovremeno zabavan i edukativan, a sudionici se i sami uključuju u priču izradom božićne čestitke ili ukrasa za bor od papira.

U tijeku inspirativne šetnje gradom u kojoj ćete primjerice saznati tko je napravio prve jaslice, kako su se stari Zagrepčani gostili za Božić te kako su se grijali za jako hladnih zima, što je ustvari božićnica i slično. Ispričati ćemo vam i druge zanimljivosti poput toga kako napraviti klizalište u starom Zagrebu, gdje se bilo najbolje sanjkati u gradu, što bi Zagrepčani radili s viškom snijega, kako su se darivali i slično. Božićno drvce je danas jedno od glavnih simbola Božića, ali to nije uvijek bilo tako, doznajte dugi put koji je bor prošao da bi se našao u svakom obiteljskom domu. Zbog nekih poganskih utjecaja i u kršćanstvu, kraj godine i ovaj blagdan imaju neka mistična svojstva, pa će to doznati zašto su ovo vrijem ljudi najčešće pokušavali gledati u budućnost?

Nakon okupljanja i šetnje gradom uz vodstvo kostimiranog turističkog vodiča slijedi kreativna radionica na kojoj sudionici sami izrađuju svoju božićnu čestitku, bookmark ili ukras koristeći motiv grada. Napravljenu čestitku sudionici zadržavaju za sebe kao uspomenu, suvenir ili poklon nekome dragome. Radionica je namijenjena svim dobnim skupinama, a u njoj jednako uživaju i mladi i stari. Nikakvo prethodno iskustvo nije potrebno a svu pomoć sudionici će dobiti od iskusne voditeljice koja ima individualan pristup.

Svakog petka, subote i nedjelje od 4. do 20.12.2015, na hrvatskom od 18-20h – na engleskom od 16-18h, okupljanje ispred Turističkog info centra na Trgu.