Potpredsjednik Vlade Branko Grčić pozvao je u utorak Most da predloži svog kandidata za predsjednika Hrvatskog sabora, no pismo koje je sinoć čelni čovjek Mosta Božo Petrov uputio zastupnicima svoje stranke nije htio komentirati rekavši kako u njemu nema ništa novo.

“Kolegama iz Mosta predlažem ono što je gospodin (Zoran) Milanović već rekao, da predlože svog kandidata za predsjednika Sabora. Mi smo, kako smo u petak rekli, spremni podržati. Time bi se Sabor konstituirao i otvorile bi se mogućnosti za nastavak razgovora koji ovim događajem, neću reći da su na neki način prekinuti, ali je konstituiranje došlo u trenutku kada to nismo očekivali, dakle kad pregovori još nisu potpuno dovršeni”, rekao je Grčić uoči predstavljanja “Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014.-2020.”

SDP je, podsjetio je, odgovore na pitanja o reformama koje traži Most, poslao. “Velika je razina suglasnosti između onoga što Most predlaže i onog što smo zauzeli mi kao naše stajalište i mislim da je to dobra osnova da nastavimo razgovore”, rekao je Grčić.

Odgovore Mostu je, tvrdi, pisao on sam te njegove kolege ministri u vladi – Ivan Vrdoljak, Tihomir Jakovina, Boris Lalovac i Mihael Zmajlović.

Grčić nije htio komentirati niti odgovore koje je poslao HDZ jer mu je, ističe, bitno što Most misli o SDP-ovim odgovorima.

(Hina)